Schimbarea unui cazan sau a unei centrale termice implică un efort financiar destul de mare și în multe situații nu este absolut necesar.
Câteva exemple de situații des întâlnite:
- există (un cazan) o centrală termică relativ nouă (3-5 ani) în stare bună de funcționare, dar combustibilul a devenit prea scump raportat la randament (de ex. CLU)
- există (un cazan) o centrală termică care a fost recent achiziționat pe bază de lemne sau bricheți din lemne, însă proprietarul și-a dat seama că este mult mai comfortabil să utilizezi peleți pentru că prin adăugarea unui rezervor suplimentar de mare capacitate și un arzător de peleți adecvat se poate extinde autonomia de funcționare și până la 10 ori, cu un cost sensibil mai scăzut comparativ cu schimbarea întregii instalații
- s-a achiziționat o centrală pe peleți, dar nu arde peleți agricoli, pur și simplu se ”înneacă”. Peleții din paie, deși au un cost redus ca și preț de achiziție și caracteristici de combustibil apropiat de cel al peleților pe lemn, prin ardere produc cenușă prea multă. Pentru agricultori acesta este o veste bună pentru că cenușa se poate folosi ca fertilizant natural, dar nu și pentru proprietar

Consultați în lista alăturată soluțiile propuse de experții noștri.

Vă recomandăm să ne contactați prin mail în cazul în care doriți să achiziționați un arzător de peleți pentru a verifica compatibilitatea cu centrala Dvs.

  • arzătoare pentru peleți (din lemn, agripeleți, combinat) PellasX
  • arzătoare pentru peleți (din lemn, agripeleți, combinat) PellasX Revo